Tietoa meistä

Tampereen Akvaariokala on vuonna 2009 perustettu akvaarioharrastuksen erikoisliike. Meillä on pitkä kokemus akvaarioharrastuksesta ja palvelemme ammattitaidolla aina aloittavasta akvaarioharrastajasta jo kokeneeseen konkariin. 

Panostamme asiantuntevaan palveluun jo akvaarion perustamisvaiheessa, jotta harrastuksen aloittaminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Palvelemme kokeneita harrastajia erikoisuuksilla, ja asiakkaamme saavat aina vaikuttaa valikoimaamme. Hankimme myös niitä harvinaisuuksia, joista olet aina haaveillut. Aloitteleville akvaristeille annamme heti alusta asti hyvät ohjeet ja vinkit akvaarion perustamiseen ja autamme mahdollisten ongelmien ilmaantuessa.

Tuomme suurimman osan kaloistamme itse maahan Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Oma maahantuontimme varmistaa hyvin laajan valikoiman kaloissa, kasveissa, ravuissa ja kotiloissa. Normaalisti meillä on valikoimassa noin 100 lajia kaloja ja selkärangattomia sekä noin 50 lajia kasveja, jotka voit löytää ajantasaisesta kala- ja kasvilistastamme. Lajivalikoimamme vaihtelee runsaasti ja ylettyy perinteisistä kardinaalitetroista ja seeprakaloista aina huippuharvinaisiin plekoihin, villeihin kiekkokaloihin ja pallokaloihin. Liikkeessämme on 100 akvaariota, joista osa on erillisellä karanteenipuolella. Yhteensä vettä pyörii tiloissamme noin 16000 litraa. Karanteenamme kaikki kalat karanteenitiloissamme, jotta voit olla varma, että uusi lemmikkisi on terve ja paikallisiin vesiarvoihin sopeutunut.  

Kalojen hyvinvointi on meille erittäin tärkeää toimitusketjun kaikissa vaiheissa. Panostamme kalojen terveyteen heti kalatoimituksen saapumishetkestä lähtien ja neuvomme mielellämme asiakkaitamme kalojen hoidossa kotiakvaarioissa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä mahdollisten ongelmien ilmaantuessa akvaariosi hoidossa. 

Tuomme maahan kalojen ja kasvien lisäksi myös muita akvaariotuotteita, kuten pakaste- ja kuivaruokia, catappalehtiä, somisteita ja tekniikkaa. Palvelemme parhaiten makean veden puolella, mutta saat meiltä tilaamalla myös meriveteen liittyvät tarvikkeet, ruuat ja saatavuuden mukaan myös elävät asukit.

Liikkeemme on fyysisesti pieni, mutta emme ole koskaan antaneet sen rajoittaa meitä. Meillä on ilmiömäinen kyky varastoida suuren liikkeen valikoima kompaktiin tilaan, sekä käytössä erilliset karanteeni- ja varastotilat. Lisäksi henkilökunnallamme on suuri sydän juuri sinulle ja suomuisille lemmikeillesi. Päivitämme tietotaitoamme jatkuvasti uusien lajien ja tuotteiden osalta, jotta pysymme tulevaisuudessakin Suomen akvaarioliikkeiden terävimmässä kärjessä. 

 


Tiskin takana teitä palvelee 2022 huhti-toukokuun taitteesta alkaen Riina, intohimoinen akvaarioharrastaja ja kalojen puolestapuhuja. Aktiivista yhtäjaksoista akvaarioharrastusta on takana vuodesta 2010, joskin ensimmäinen kosketus akvaarioharrastukseen oli jo kymmenkunta vuotta aiemmin. Enemmän kyseessä on kuitenkin elämäntapa kuin pelkkä harrastus ja kun ei kotona lotraaminen riitä, on sitä hyvä laajentaa työelämään. 
Eläinkaupan alalta kokemusta onkin kertynyt vuodesta 2013 lähes yhtäjaksoisesti. Osaamiseni ja kiinnostukseni on painottunut vahvasti akvaario- ja terraariopuoleen ja tämä näkyi myös opinnoissani eläintenhoitajaksi.

Kotona vettä virtaa kahdeksassa akvaariossa ja vuosien varrella olen päässyt tutustumaan sekä omien altaideni että töiden kautta laajaan kirjoon erilaisia kalalajeja. Rakkaimmiksi ovat muodostuneet pallokalat, erilaiset monnit sekä barbit.
Akvaattisen elämän lisäksi matelijoiden maailma on imaissut mukaansa ja paljon näissä kahdessa onkin yhteistä. Myös tätä osaamista ja kiinnostusta on tarkoitus hyödyntää ja tuoda Akvaariokalan toiminnassa esiin, vaikka pääpaino tulee jatkossakin olemaan akvaarioiden kiehtovassa maailmassa ja mitä mielenkiintoisimmissa kalalajeissa.

Tervetuloa kaupalle! Nähdään siellä!

 

Valikoimissamme olevat tuotemerkit:

VIMI, Beta, Aquarium Münster, Dr. Bassleer, BCUK, TNA, EHEIM, Aquadeco, Ceramic Nature, Sera, Tunze, Juwel, Seachem, EASY-LIFE, JBL, Tetra, Ocean Nutrition, Tropical, Tropica, Fluval, AquaLight, Odyssea, RESUN, Satek, Beamswork, Prodibio, O.S.I, NORAQ, Akwaland